Σεμινάριο Κόσμημα & Μεταλλοτεχνία

 

DSCN5831
Το σεμινάριο Κόσμημα & μεταλλοτεχνία είναι επικεντρωμένο στις θεωρίες καθώς και στις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε τεχνικές του μετάλλου. Η ύλη του σεμιναρίου χωρίζεται σε 3 κύκλους συνολικής διάρκειας 108 ωρών. Ο κάθε κύκλος είναι ανεξάρτητος από τον άλλον και διαρκεί 36 ώρες.

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Αγγέλικα Κόμη

Στους 3 κύκλους του σεμιναρίου θα διδαχθούν:

α’ κύκλος / 13 Οκτωβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2016 (36 ώρες)

Στον α’ κύκλο των σεμιναρίων ο συμμετέχων έχοντας ήδη κάποιες πρώτες γνώσεις της χρήσης των βασικών εργαλείων και τεχνικών δίνει έμφαση στη θεωρία της συγκόλλησης και σε άλλα θέματα μεταλλουργίας, όπως τα είδη των μετάλλων, τα κράματα και τις ιδιότητές τους. Πειραματίζεται με διάφορα μέταλλα και εμβαθύνει στις επιμέρους τεχνικές όπως η διάτρηση τους με τη σέγα, η διαμόρφωση τους σε σχήματα και οι υφές που μπορούν να δοθούν ως διακόσμηση ή εναλλακτικό αποδοτικό ύφος. Επίσης γίνεται μια πρώτη προσέγγιση στη βασική θεωρία της σύνθεσης. Κατασκευάζονται δύο κοσμήματα εφαρμόζοντας κανείς τα πειράματά του και τη θεωρία.

β’ κύκλος / 19 Ιανουαρίου – 16 Μαρτίου 2017 (36 ώρες)

Στον β’ κύκλο ο συμμετέχων συνεχίζει δίνοντας έμφαση σε διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης στοιχείων. Γίνεται εκμάθηση διαφορετικών ειδών συνδεσμολογίας, όπως βίδες, στροφείς, πριτσίνια, κ.α. τα οποία θα αποτελούν ενδεχομένως και μέρος της σχεδιαστικής αντίληψης ενός κοσμήματος. Κατασκευάζεται ένα κόσμημα στο οποίο το κύριο θέμα θα είναι οι συνδέσεις.

γ’ κύκλος / 23 Μαρτίου – 1 Ιουνίου 2017 (36 ώρες)

Στον γ’ κύκλο μαθημάτων διδάσκονται βασικές τεχνικές δεσίματος πέτρας κοπής «cabochon». O συμμετέχων μαθαίνει τις ιδιότητες των λίθων και με οπτική παρατήρηση να διαχωρίζει τα κύρια είδη των ημιπολύτιμων λίθων και κάποιων ορυκτών. Στη συνέχεια γίνονται κάποιοι πειραματισμοί πάνω σε τεχνικές με σύρματα οι οποίες θα βοηθήσουν διακοσμητικά στην πλαισίωση της κατασκευής δύο κοσμημάτων, ενός με απλό καστόνι και ενός με σύνθεση καστονιών.


Ημέρα & ώρα μαθημάτων: Πέμπτη, 17:00-21:00

Αριθμός συμμετεχόντων από 4 έως 8 άτομα
Κόστος κύκλου: 360€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγήτρια: Αγγέλικα Κόμη (Jewelry design & makinghttp://www.angelicakomis.com/ )

Τα υλικά του σεμιναρίου επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.