ANAMMA-contemporary-jewelry-galery-zoom

Μεταλλοπλαστική & Repoussé

Εισαγωγή στη μεταλλογνωσία και στη γλυπτική. Πώς σφυρηλατείται και πώς αποκτά όγκο ένα επίπεδο φύλλο μετάλλου; Τι είναι η τεχνική ρεπουσέ; Πότε σχίζεται ένα έλασμα και πότε λυγίζει χωρίς ρωγμές; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις ένα περιελισσόμενο σύρμα διατηρεί την ελαστικότητά του; Πως φτιάχνουμε τα δικά μας εργαλεία;

   &Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές με εξοικείωση στις βασικές τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας που θέλουν να ανακαλύψουν τη πλαστικότητα του μετάλλου φτιάχνοντας γλυπτικές μεταλλικές φόρμες.

 

Η ύλη του μαθήματος θα ολοκληρωθεί σε 2 κύκλους συνολικής διάρκειας 80 ωρών.
Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του ενός κύκλου.

Εισηγητής : Δημήτρης Νικολαϊδης

α’ κύκλος

40 ώρες / 14 Οκτωβρίου – 20 Ιανουαρίου 2024

Στον πρώτο κύκλο θα μας απασχολήσει η κατασκευή τρισδιάστατων μορφών από σφυρηλατημένα σύρματα και διάτρητα αρθρωτά ελάσματα. Θα ακολουθήσει η δημιουργία διάφορων τύπων κοσμημάτων με την τεχνική του εμπίεστου – ρεπουσέ καθώς και η τοποθέτηση μωσαϊκού από γυαλί σε μεταλλική θήκη.

Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετεχόντων από 6 έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 440€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

β’ κύκλος

40 ώρες / 27 Ιανουαρίου – 13 Απριλίου 2024 & 28 ώρες / 18 Μαϊου – 29 Ιουνίου 2024

Στον δεύτερο κύκλο θα ασχοληθούμε με την ένθεση γυαλιού σε κούφια χάντρα από μέταλλο. Θα φτιάξουμε βραχιόλι από χοντρό σύρμα με ενσωματωμένο κούμπωμα – μηχανισμό. Ακολουθεί αρθρωτό κούμπωμα από σφυρήλατα σύρματα και συνέχεια της τεχνικής του εμπίεστου- ρεπουσέ με πιο απαιτητικές φόρμες. Τέλος θα δημιουργήσουμε τα δικά μας εργαλεία – καλέμια για την τεχνική του ρεπουσέ.

Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετεχόντων από 6 έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 440€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

Τα υλικά επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.