Σεμινάριο Μεταλλοπλαστικής & Repoussé

Εισαγωγή στη μεταλλογνωσία και στη γλυπτική. Πώς σφυρηλατείται και πώς αποκτά όγκο ένα επίπεδο φύλλο μετάλλου; Τί είναι η τεχνική ρεπουσέ; Πότε σχίζεται ένα έλασμα και πότε λυγίζει χωρίς ρωγμές; Κάτω από ποιές προϋποθέσεις ένα περιελισσόμενο σύρμα διατηρεί την ελαστικότητά του; Πως φτιάχνουμε τα δικά μας εργαλεία;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές με εξοικείωση στις βασικές τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας που θέλουν να ανακαλύψουν τη πλαστικότητα του μετάλλου φτιάχνοντας γλυπτικές μεταλλικές φόρμες.

Η ύλη του σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί σε 2 κύκλους μαθημάτων συνολικής διάρκειας 104 ωρών. Οι εγγραφές γίνονται κάθε Σεπτέμβρη και Ιανουάριο για τον αντίστοιχο κύκλο. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του ένος κύκλου.

Εισηγητής σεμιναρίου: Δημήτρης Νικολαϊδης

 

Α’ κύκλος:Στον πρώτο κύκλο θα μας απασχολήσει η κατασκευή τριδιάστατων μορφών από σφυρηλατημένα σύρματα και διάτρητα αρθρωτά ελάσματα. Θα ακολουθήσει η δημιουργία διάφορων τύπων κοσμημάτων με την τεχνική του εμπίεστου – ρεπουσέ καθώς και η τοποθέτηση μωσαϊκού από γυαλί σε μεταλλική θήκη.

Διάρκεια κύκλου: 52 ώρες / 19 Οκτωβρίου – 8 Φεβρουαρίου 2020
Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετέχοντων από 6 εώς 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 520€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

Τα υλικά του σεμιναρίου επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

 

B’ κύκλος:

Στον δεύτερο κύκλο θα ασχοληθούμε με την ένθεση γυαλιού σε κούφια χάντρα από μέταλλο. Θα φτιάξουμε βραχιόλι από χοντρό σύρμα με ενσωματωμένο κούμπωμα – μηχανισμό. Ακολουθεί αρθρωτό κούμπωμα από σφυρήλατα σύρματα και συνέχεια της τεχνικής του εμπίεστου- ρεπουσέ με πιο απαιτητικές φόρμες. Τέλος θα δημιουργήσουμε τα δικά μας εργαλεία – καλέμια για την τεχνική του ρεπουσέ.

Διάρκεια κύκλου: 52 ώρες / 15 Φεβρουαρίου – 30 Μαϊου 2020
Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετέχοντων από 6 εώς 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 520€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

Τα υλικά του σεμιναρίου επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.