Σεμινάριο Μεταλλοπλαστικής & Repoussé

Εισαγωγή στη μεταλλογνωσία και στη γλυπτική. Πώς σφυρηλατείται και πώς αποκτά όγκο ένα επίπεδο φύλλο μετάλλου; Τι είναι η τεχνική ρεπουσέ; Πότε σχίζεται ένα έλασμα και πότε λυγίζει χωρίς ρωγμές; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις ένα περιελισσόμενο σύρμα διατηρεί την ελαστικότητά του; Πως φτιάχνουμε τα δικά μας εργαλεία;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές με εξοικείωση στις βασικές τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας που θέλουν να ανακαλύψουν τη πλαστικότητα του μετάλλου φτιάχνοντας γλυπτικές μεταλλικές φόρμες.

Η ύλη του σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί σε 2 κύκλους μαθημάτων συνολικής διάρκειας 80 ωρών.
Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του ενός κύκλου.

Εισηγητής σεμιναρίου: Δημήτρης Νικολαϊδης

α’ κύκλος

40 ώρες / 17 Οκτωβρίου – 9 Ιανουαρίου 2021

Στον πρώτο κύκλο θα μας απασχολήσει η κατασκευή τρισδιάστατων μορφών από σφυρηλατημένα σύρματα και διάτρητα αρθρωτά ελάσματα. Θα ακολουθήσει η δημιουργία διάφορων τύπων κοσμημάτων με την τεχνική του εμπίεστου – ρεπουσέ καθώς και η τοποθέτηση μωσαϊκού από γυαλί σε μεταλλική θήκη.

Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετεχόντων από 6 έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 400€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

β’ κύκλος

40 ώρες / 23 Ιανουαρίου – 22 Μαϊου 2021

Στον δεύτερο κύκλο θα ασχοληθούμε με την ένθεση γυαλιού σε κούφια χάντρα από μέταλλο. Θα φτιάξουμε βραχιόλι από χοντρό σύρμα με ενσωματωμένο κούμπωμα – μηχανισμό. Ακολουθεί αρθρωτό κούμπωμα από σφυρήλατα σύρματα και συνέχεια της τεχνικής του εμπίεστου- ρεπουσέ με πιο απαιτητικές φόρμες. Τέλος θα δημιουργήσουμε τα δικά μας εργαλεία – καλέμια για την τεχνική του ρεπουσέ.

Ημέρα μαθημάτων: Σάββατο, 11:00-15:00
Αριθμός συμμετεχόντων από 6 έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 400€ + ΦΠΑ 24%
Εισηγητής: Δημήτρης Νικολαϊδης

Τα υλικά του σεμιναρίου επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

*** Το Άναμμα διέκοψε την λειτουργία του στις 7 Νοεμβρίου 2020 λόγω της εξάπλωσης του COVID-19. Τον Μαϊο 2021 ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του τηρώντας απόλυτα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Θα ανακοινωθούν σύντομα νέες ημερομηνίες. Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι με βάση το πρόγραμμα χωρίς την συνθήκη της πανδημίας.