ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ : Εργαστήριο ΑΝΑΜΜΑ

Ιούν 15, 2021 | Εργαστήρια, Νέα, Όλα τα νέα

Το Εργαστήριο ΆΝΑΜΜΑ με αφορμή τα 10 Χρόνια λειτουργίας του και θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη του Σύγχρονου Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και να βοηθήσει έμπρακτα νέους και νέες που αγαπάνε την τέχνη του κοσμήματος προκηρύσσει δύο ετήσιες υποτροφίες για τον σχεδιασμό & την κατασκευή κοσμημάτων, με επαγγελματικό προσανατολισμό, για δυο άτομα. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει δωρεάν το πρώτο έτος φοίτησης σε δύο άτομα, έναν αρχάριο και έναν προχωρημένο οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν την σύγχρονη κοσμηματοποιϊα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στις 23:59.

1] ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ #1 ΕΠΙΠΕΔΟ : ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ #1 ΕΠΙΠΕΔΟ θα δωθεί σε ένα άτομο, το οποίο θέλει να γνωρίσει τις βασικές αρχές κοσμήματος και τις τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας καθώς και την σύγχρονη κοσμηματοποιϊα. Με την υποτροφία αυτή θα του δωθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει τρία διαφορετικά μαθήματα την εβδομάδα, συνολικής διάρκειας, για το έτος 2021-2022, 320 ωρών.

Τα μαθήματα που θα παρακολουθεί εβδομαδιαία είναι το μάθημα του Χειροποίητου Κοσμήματος, του Χυτού Κοσμήματος & του Σύγχρονου- Εικαστικού Κοσμήματος. Οι καθηγητές των μαθημάτων θα είναι η Αγγέλικα Κόμη, ο Δημήτρης Νικολαϊδης και η Αναστασία Κανδαράκη, αντίστοιχα.

Παράλληλα του παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμομοποιεί τις υποδομές του εργαστηρίου μέρες & ώρες που δεν παρακολουθεί κάποιο μάθημα, για να μπορέσει να εξασκείται καθημερινά. Κατά την διάρκεια του έτους καλείται δύο φορές να παρουσιάσει τις εργασίες του στην ομάδα του ΆΝΑΜΜΑ.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ #2 ΕΠΙΠΕΔΟ : ΕΞΕΛΙΞΕ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ #2 ΕΠΙΠΕΔΟ θα δωθεί σε ένα άτομο το οποίο γνωρίζει τις βασικές τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας και θέλει να εξελίξει τις γνώσεις του καθώς και να γνωρίσει την σύγχρονη κοσμηματοποιϊα. Με την υποτροφία αυτή θα του δωθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει τρία διαφορετικά μαθήματα την εβδομάδα, συνολικής διάρκειας, για το έτος 2021-2022, 304 ωρών.

Τα μαθήματα που θα παρακολουθεί εβδομαδιαία είναι το μάθημα Από το Επίπεδο στον τρισδιάστατο Χώρο, της Μεταλλοπλαστικής & Repousse και του Σύγχρονου- Εικαστικού Κοσμήματος. Οι καθηγητές των μαθημάτων θα είναι ο Άκης Γκούμας, ο Δημήτρης Νικολαϊδης και η Αναστασία Κανδαράκη, αντίστοιχα.

Παράλληλα του παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμομοποιεί τις υποδομές του εργαστηρίου μέρες & ώρες που δεν παρακολουθεί κάποιο μάθημα, για να μπορέσει να εξασκείται καθημερινά. Κατά την διάρκεια του έτους καλείται δύο φορές να παρουσιάσει τις εργασίες του στην ομάδα του ΆΝΑΜΜΑ.

2] ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας, φυσικά πρόσωπα και άνεργοι, ηλικίας 18-30 ετών.

3] ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Οι υποτροφίες αφορούν στα ολικά δίδακτρα της συνολικής διάρκειας για το σπουδαστικό έτος 2021-2022 και θα χορηγηθούν κατά την κρίση τετραμελούς επιτροπής της σχολής.
Η διάρκεια του δικαιώματος συμμετοχής αφορά αυστηρά για την έναρξη των σπουδών τους το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 κατά την διάρκεια των μηνών Οκτώβριο έως και Ιούνιο.

4] ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα πρέπει να παραδώσουν στο e-mail: info@anamma.gr ένα φάκελο που θα περιέχει( υποχρεωτικό υλικό φακέλου):
1. Αίτηση με όλα τα στοιχεία τους –ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΤΟΣ 2021-2022_ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΜΜΑ (κατεβάσετε και συμπληρώσετε την αίτηση)
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. Πορτοφόλιο με εργασίες που να αποδεικνύουν τις δυνατότητές τους για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα όπως σχέδια, φωτογραφίες κοσμημάτων ή κατασκευών που έχουν ολοκληρώσει.
4. Ένα κείμενο έως 200 λέξεων που να γράφουν γιατί ενδιαφέρονται για την υποτροφία.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στις 23:59.

5] Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

α) στην πρώτη φάση, θα επιλεγούν οι υποψήφιοι, που κατά την απόλυτη κρίση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους καθηγητές της σχολής ΑΝΑΜΜΑ, μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση. Η επιτροπή θα λάβει υπόψη τα δηλούμενα στοιχεία στην ηλεκτρονική αίτηση.
β) στη δεύτερη φάση, οι ως άνω προκριθέντες θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη στο χώρο της σχολής ή μέσω τηλεδιάσκεψης (Ζοοm). Οι δύο επιλεγέντες θα επιλεγούν κατά την απόλυτη κρίση της επιτροπής.

6] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Η ανακοίνωση των επιλεχθέντων θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 με δημόσια ανακοίνωση της σχολής αλλά και με προσωπικό e-mail.

7] Οι υποτροφίες δεν ανταλλάσσονται με χρήματα και δε δωρίζονται, αφορούν αποκλειστικά τα άτομα που έχουν επιλεγεί.

8] Οι υποτροφίες μπορεί να μεταφερθούν ή και να ακυρωθούν για λόγους ανωτέρας βίας (ενδεικτικά δε λόγω φυσικών καταστροφών, απεργίας, πολέμου, τρομοκρατικών ενεργειών κλπ), δεν μπορεί να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν και απαλλάσσονται αζήμια των υποχρεώσεων του εργαστηρίου ΆΝΑΜΜΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τιτάνιο| 2ήμερο σεμινάριο με τον Δημήτρη Νικολαϊδη | 30 & 31 Μαρτ΄΄ιου 2024

ΤΙΤΑΝΙΟ2ήμερο σεμινάριο με τον Δημήτρη Νικολαϊδη 30 & 31 Μαρτίου 2024 Διάρκεια: 14 ώρες Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα μέταλλο “απαιτητικό” και “ανταποδοτικό” που τα κράμματά του χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, στην αεροναυπηγική και την ιατρική....

Connecting experiences and jewelry design | 3ήμερο σεμινάριο με την Yuka Oyama | 26-28 Απριλίου 2024

Connecting Experiences and Jewellery Design3ήμερο σεμινάριο με την Yuka Oyama26-28 Απριλίου 2024Διάρκεια: 21 ώρες Ορισμένα προσωπικά αντικείμενα συνδέονται βαθιά με τους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Μπορεί να λειτουργούν ως μια χειροπιαστή απόδειξη που...

Νέοι κύκλοι μαθημάτων | Μάρτιος – Ιούνιος 2024

ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣΈναρξη μαθημάτων: 9 Απριλίου – 25 Ιουνίου 2024Διάρκεια 36 ώρεςΕγγραφές έως 19 ΜαρτίουΕισηγήτρια: Αναστασία ΚανδαράκηΓια περισσότερες πληροφορίες… ΜΑΘΗΜΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣα' κύκλος - β' κύκλος - γ' κύκλοςΈναρξη μαθημάτων: 27...

Θερμό Σμάλτο | 2ήμερο σεμινάριο με την Παρασκευή Κοκολάκη |27 & 28 Ιανουαρίου 2024

Θερμό Σμάλτο 2ήμερο σεμινάριο με την Παρασκευή Κοκολάκη 27 & 28 Ιανουαρίου 2024 Διάρκεια: 9 ώρες Το θερμό σμάλτο είναι μια τεχνική που ανακαλύφθηκε αίωνες πριν, ένα στρώμα γυαλιού με διάφορες χρωματικές αποχρώσεις το οποίο διακοσμεί μεταλλικές επιφάνειες.Στο...

Το κόσμημα ως κοινωνικό εργαλείο | 3ήμερο σεμινάριο με την Βιβή Τουλουμίδη | 16-18 Φεβρουαρίου 2024

Το κόσμημα ως κοινωνικό εργαλείο 3ήμερο σεμινάριο με την Βιβή Τουλουμίδη 16-18 Φεβρουαρίου 2024 Διάρκεια: 21 ώρες Μπορεί το κόσμημα να επικοινωνήσει σύγχρονους προβληματισμούς για τη κοινωνία όπου ζούμε, τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις επιθυμίες μας...

Νέοι κύκλοι μαθημάτων | Ιανουάριος – Μάρτιος 2024

ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣΈναρξη μαθημάτων: 9 Ιανουαρίου – 26 Μαρτίου 2024Διάρκεια 36 ώρεςΕγγραφές έως 20 ΔεκεμβρίουΕισηγήτρια: Αναστασία ΚανδαράκηΓια περισσότερες πληροφορίες… ΜΑΘΗΜΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣΈναρξη μαθημάτων: 10 Ιανουαρίου – 14 Μαρτίου...

Χαρτί : Από τις 2 στις 3 διαστάσεις | 2ήμερο σεμινάριο με την Γεωργία Γκρεμούτη | 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023

Χαρτί: Από τις 2 στις 3 διαστάσεις 2ήμερο σεμινάριο με την Γεωργία Γκρεμούτη 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023 Διάρκεια: 12 ώρες Πέρα από μια επιφάνεια γραφής, το χαρτί είναι ένα αναδιπλούμενο μέσο, μία εν δυνάμει τρισδιάστατη επιφάνεια. Με αυτό το σκεπτικό, θα εξερευνήσουμε...

Ανάγλυφα (Από)τυπώματα |1ήμερο σεμινάριο με την Άρτεμις Βαλσαμάκη |26 Νοεμβρίου 2023

Ανάγλυφα (Από)τυπώματα 1ήμερο σεμινάριο με την Άρτεμις Βαλσαμάκη 26 Νοεμβρίου 2023 Διάρκεια: 5 ώρες Ένα μονοήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στο ανάγλυφο τύπωμα σε χαρτί, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αποτυπώσουμε τα μέταλλά μας στο χαρτί και να ακολουθήσουμε τα...

ONLINE | Διαλέξεις Σύγχρονου Κοσμήματος | 23 Νοεμβρίου – 25 Ιανουαρίου 2024

ONLINEΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣμε την Αναστασία Αγγλοπούλου23 Νοεμβρίου – 25 Ιανουαρίου 2024Διάρκεια: 12 ώρες Μια σειρά από διαλέξεις για το σύγχρονο κόσμημα, βασισμένες στη δομή του βιβλίου On Jewellery: A Compendium of International Contemporary Art Jewellery  ...

20% Off for Beginners

Το άναμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους από 18 έως 30 ετών και σε ανέργους να γνωρίσουν το κόσμο της σύγχρονης κοσμηματοποιϊας δίνοντάς έκπτωση 20%! Η προσφορά ισχύει για το τμήμα αρχαρίων του α’ κύκλου του – Χειροποίητου Κοσμήματος – *** Για εγγραφές στα σεμινάρια...