Λιάνα Παττίχη – Αλυσοδεμένο

Διάρκεια 25/04/2012 – 27/05/2012
Χώρος: Αθήνα Μουσείο Μπενάκη Κτήριο Οδού Πειραιώς
Διοργάνωση: Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου μικρών εκθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών (πρωτοπόρων στις Εφαρμοσμένες τέχνες) με τίτλο «Αναζητήσεις στην Ύλη».

Η έκθεση με τίτλο «Αλυσοδεμένο» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, που συνδέει τα κοσμήματα της Λιάνας Παττίχη με τα γραμμικά περιγράμματα των Παραδοσιακών Ελληνικών ενδυμασιών.

Η Λιάνα Παττίχη γεννήθηκε στη Κύπρο και ζει στο Λονδίνο από το 1980. Αφού αρχικά εκπαιδεύτηκε σαν Σχεδιάστρια Εσωτερικών Χώρων, παρακολούθησε Σχεδιασμό Κοσμήματος στο Πανεπιστήμιο του Middlesex. Ξεπερνώντας τα όρια του τι μπορεί να επιτευχθεί με το σμάλτο σαν υλικό, η Λιάνα Παττίχη έχει αναπτύξει μία προσωπική καινοτόμο τεχνική εφαρμογής του σμάλτου σε κινούμενη βάση όπως η αλυσίδα. H δουλειά της περιλαμβάνει κυρίως καρφίτσες και περιδέραια φτιαγμένα από ασημένιες ή χρυσές αλυσίδες, ή από αλυσίδες στερεωμένες σε πλέγμα χαλκού, που στη συνέχεια επικαλύπτονται με σμάλτο. Με την τεχνική αυτή οι δημιουργίες της δεν μπορούν να προσχεδιαστούν, προσδίδοντας στη δουλειά της μοναδικό χαρακτήρα.